UOI: Novim pravilnikom sistematizovano 2.690 radnih mjesta

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji UIO, kojim je sistematizovano 2.690 radnih mjesta za državne službenike i zaposlenike.

Novi pravilnik će ovoj instituciji u narednom periodu omogućiti efikasniji rad, sa ciljem pružanja kvalitetnijih usluga poreskim obveznicima i bolje naplate prihoda od indirektnih poreza, saopšteno je iz UIO.

Usvajanjem Pravilnika uklonjen je i nedostatak koji je bio osnovni razlog da UIO dobije mišljenje sa rezervom Kancelarije za reviziju institucija BiH za poslovanje u 2011. godini.

Rukovodstvo UIO i svi zaposleni izražavaju zadovoljstvo što je Upravni odbor prepoznao potrebu i nastojanja UIO da uspostavljanjem nove organizacione strukture poreska administracija postane bolja, efikasnija i modernija, zaključuje se u saopštenju.

(VisokoIN/Srna)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.