da block

Upitan trening reprezentacije BiH

da block

Svi pozvani reprezentativci BiH do večeras će se okupiti u bugarskom Razgradu, gdje će odigrati prijateljski susret sa domaćom selekcijom Bugarske. Fudbaler engleskog Arsenala Sead Kolašinac, zbog bolova u leđima, ostalim izabranicima selektora Roberta Prosinečkog pridružiće se sutra.

Prema zasad nezvaničnim informacijama iz Razgrada, večeras planirani trening reprezentacije BiH, zbog izuzetno teških vremenskih uslova, mogao bi biti otkazan.

Od juče u hotelu ”Cartoon” u Razgradu borave reprezentativci BiH iz klubova Premijer lige, kao i stručni štab. Tokom dana priključivat će im se ostali članovi nacionalnog tima, kako koji bude stizao iz evropskih destinacija na aerodrom u Varni, oko 100 kilometara udaljeni bugarski turistički grad na obali Crnog mora.

Reprezentativce BiH u Razgradu će dočekati snijeg i veoma hladno vrijeme, pa će im uslovi za treniranje biti daleko od idealnih.

Ipak, u stručnom štabu reprezentacije BiH uvjereni su da će do susreta sa Bugarima uspjeti odraditi sve zacrtano, te da će spremno dočekati duel sa selekcijom itekako željnom dokazivanja, jer joj posljednjih godina ”ne cvatu ruže”.

Utakmica Bugarska – BiH igrat će se na stadionu ”Ludogorets Arena” u Razgradu, malom gradu sa 30.000 stanovnika na sjeveroistoku zemlje, u petak od 19 sati.

U Fudbalskoj uniji Bugarske, kako su rekli za AA, očekuju da tribine budu veoma dobro ispunjene i pored hladnog vremena, ”radi snažnog tima BiH za koji igra nekoliko najboljih evropskih fudbalera”, ali i zbog činjenice da je Razgrad fudbalski grad višestrukog državnog prvaka Ludogoretsa, posljednjih sezona hita i na evropskoj sceni.