Uplaćeno 15.000 KM za liječenje Alena Masle i Lejle Uzunović!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Volksbank BH je uspješno okončala akciju „Ne štedi srce, štedi za srce!“.

Iznos od 15.000 KM, koji je banka izdvojila zahvaljujući ovoj akciji, uplaćen je na račun humanitarnog fonda NVO “Otvorena mreža”, a novac je namijenjen za liječenje 17-godišnjeg Alena Masle i 14-godišnje Lejle Uzunović.

Direktor Volksbank BH Senad Tupković danas je uručio ček u vrijednosti od 15.000 KM predsjedniku NVO Otvorena mreža Almiru Čehajiću – Batku.

Klijenti Volksbanke su od početka aprila do kraja maja na ime ove štedne akcije uplatili oko 14,1 miliona KM.

Radilo se o posebnom vidu oročene štednje na period od 20 mjeseci, sa veoma atraktivnom kamatnom stopom.

Cilj ove akcije bio je stimulirati što veći broj klijenata-štediša, da svojim uplatama povećaju ukupan volumen prikupljenih depozita u periodu trajanja ove akcije, na osnovu kojeg je banka znatan procenat vlastitih sredstava donirala humanitarnom fondu nevladine organizacije „Otvorena mreža“.

Zahvalnost Alenovih prijatelja

Prijatelji Alena Masle su vožnjom kroz grad odali zahvalnost povodom prikupljenog novca koji mu je potreban za liječenje.

17-godišnji Alen iz Sarajeva obolio je od rijetke i teške bolesti – histiocitoza langerhansovih stanica.

Alen je pet mjeseci ležao bez lijekova i bez terapije jer ljekari nisu uspijevali otkriti uzrok njegovih zdravstvenih problema.

Alenu je potrebno hitno izmiještanje u Njemačku za šta je bilo potrebno prikupiti 50 hiljada eura.

(VisokoIN/Fena)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.