Uposlenici AS Grupacije u posjeti tunelima Ravne (FOTO)

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prohladan novembarski dan na tunelima Ravne prethodnu subotu, 18. novembra 2017., podsjetio je na ljetne gužve kada se ispred ulaza u Prahistorijski podzemni labirint Ravne skupljaju velike grupe radoznalih turista. Naime, uposlenici grupacije AS, najveće bh. grupacije s većinskim privatnim kapitalom, kojoj pripada i visočki VISPAK, bili su gosti Fondacije.

Uposlenici uprave firmi iz Tešnja, Tuzle, Travnika, Visokog i Sarajeva izrazili su želju za posjetom ovoj drevnoj lokaciji tokom njihovog godišnjeg sastanka i“teambuildinga”.

Obzirom da su došli privatnim i automobilima kompanija, parking na prilazu tunelima Ravne i Parku Ravne 2 bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.

Vodiči Fondacije s koordinatorom vodičke službe Ajdinom Ahmetspahićem na čelu spremno su dočekali više od 70 gostiju. Prije ulaza su raspoređeni u grupe, a zatim su ih vodiči upoznali s najvažnijim činjenicama o Bosanskoj dolini piramida i hornologiji otkrića piramida.

Nakon jednosatne ture i prezentacije te neizostavne meditacije na mega-keramičkom bloku K2 svi su izašli vidno raspoloženi i oduševljeni. Vladala je posebna pozitivna energija i smijeh koji se stišavao kada bi stručni vodiči počeli prezentaciju.

Nakon tunela posjetioci su s vodičima obišli Fondacijinu muzejsku zbirku s artefaktima i izložbom o naučnom pristupu i mjerenjima na bosanskim piramidama.

Nažalost, nije bilo vremena za posjetu prelijepom Parku Ravne 2, ali naši gosti su najavili ponovni dolazak na proljeće, ovaj put sa svojim porodicama, te su izrazili podršku i zahvalu za napore koje ulaže Fondacija na promociji kulturno-historijskog blaga naše zemlje.

Ovo je bio dobar primjer saradnje domaćih preduzeća i lokalne zajednice koji bi trebao da postane trend. Fondacija poziva i ohrabruje više ovakvih saradnji, a sve u svrhu promocije domaćeg tržišta i proizvoda.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.