Upozorenje kupcima: Pojavili su se lažni komercijalisti

Iz kompanije Rattan Sedia Brčko saopćeno je da su se posljednjih nekoliko mjeseci na tržištima BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, pojavili “prevaranti”, koji su, predstavljajući se kao komercijalisti te kompanije, zahtijevali od kupaca određeni avans, nakon čega su nestajali bestraga.

Ističu da je na ovaj način nanijeta ogromna šteta ovome preduzeću, te da se “prevaranti”, pa čak i neki saloni namještaja u regionu, koriste katalozima ove kompanije s kojih odstranjuju adrese i brojeve telefona, tako da kupcu ostaje jedina mogućnost da se javljaju na njihove telefone, koje oni nakon uzimanja avansa odjavljuju.

Tvrde da prevareni kupci potom zovu sjedište kompanije Rattan Sedia da bi prijavili prevaru, a da u toj kompaniji o tome ne znaju ništa.

“Pozivam sve kupce u regionu, koji su se odlučili da od ljudi koji se predstavljaju kao naši komercijalisti kupe rattan proizvode, da prilikom svake kupovine nazovu naše sjedište u Bosni i Hercegovini da bi provjerili da li se radi o prevarantu ili našem agentu, čak i onda kada su sigurni da se radi o našim uposlenicima”, poručio je direktor kompanije Rattan Sedia Mersad Đonlić.

Da bi zaštitili svoje poslovanje i dobar imidž, iz rukovodstva kompanije Rattan Sedia pozvali su i nadležne institucije da se suprotstave “prevarantima” i kazne ih u skladu sa zakonom, javlja Bosanska medijska grupa.

(VisokoIN)

Vezani članci

Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka

VISOKOIN.COM

Sječa direktora u UniCredit banci: Prvi veliki potez novog šefa, poznato i ko će voditi tržište BiH

VISOKOIN.COM

Odzvonilo gužvama i šalterima: UIO BiH počinje izdavati digitalni potpis

VISOKOIN.COM

Turska kompanija oživjela fabriku u Srebrenici

VISOKOIN.COM

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM