Upozorenje zbog nevremena u BiH

Gradski Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice apeluje na građane, organe i druge službe na području Banjaluke da zaštite sebe i imovinu budući da će olujno nevrijeme, prema prognozi meteorologa, trajati do kraja dana.

Iz Gradske uprave navedeno je da je u naselju Obilićevo snažan vjetar odnio limene krovove sa više kolektivnih stambenih objekata, a velika oštećenja zabilježena su i na objektima Studentskog doma.

Prema jutrošnjem izvještaju Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, tri osobe su povrijeđene u noćašnjem nevremenu koje je pogodilo Banjaluku kada je olujni vjetar, koji duva i do 100 kilometara na čas, u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

Prema izvještajima, koji se još dopunjavaju, oštećeno je šest motornih vozila, veliki broj stabala je srušen, a zabilježena su i velika oštećenja na komunalnoj opremi.

Vatrogasci su intervenisali i na gašenju požara u Ulici Nikole Pašića u stubištu i zapaljenog kontejnera u Ulici Dragiše Vasića. U Banjaluci će danas biti održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije sa početkom u 13.00 časova.