Uskoro povezivanje staža za 60 radnika KTK Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Poslije uplate značajnih sredstava u Federalni fond PIO/MIO putem Agencije za privatizaciju od sredstava obezbjeđenih od privatizacije dijela KTK Visoko, te poslije višemjesečnih usaglašavanja svih elementata u ovom složenom predmetu od strane direktora KTK Visoko Senada Bilalovića sa Federalnom poreskom upravom kantonalni ured u Zenici, iskazana je spremnost rukovodstva Poreske uprave da ubrzo da potrebne instrukcije nadležnim institucijama (Poreska i PIO) kako bi se sredstva koja su već uplaćena u Fond PIO od strane KTK Visoko usmjere, prije svega, na povezivanje staža radnicima koji su na Birou za zapošljavanje ZDK i to dvije godine prije ispunjavanja uvjeta za penzionisanje. Radi o šezdeset radnika.

Nedostajuće doprinose za PIO za vrijeme boravka na Birou u periodu 2013-2015 za pomenute radnike, će u skladu sa zakonom, uplatiti Kantonalni Biro za zapošljavanje ZDK.

Uskoro bi također trebalo biti riješeno pitanje i za dio radnika koji su po drugim osnovama ispunili uvjete za penzionisanje, a vezano za povezivanje nedostajućeg staža.

Dio sredstava će biti uplaćen i za nedostajuće godine ostalim radnicima KTK Visoko. Iz predstojećih privatizacija Fabrike krupne kože i Konfekcije trebala bi se dobiti značajna sredstva za daljnje povezivanje nedostajućih godina neuplaćenog staža.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.