Uvode se posebna odobrenja za državljane BiH koji žele putovati u zemlje Šengena

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, izjavio je danas da ima određene informacije o najavama da bi za državljane zemalja Zapadnog Balkana moglo da bude uvedeno pravilo traženja odobrenja od nadležnih službi Evropske unije za putovanje u šengenski prostor.

Prema informacijama koje su objavili pojedini mediji, postoji prijedlog prema kojem bi građani zemalja Zapadnog Balkana pomenuto odobrenje trebalo da traže elektronskim putem i da za to izdvoje 10 eura.

“Vidjećemo još na šta će to izaći, kako će to biti, ali ima vrlo ozbiljne priče oko toga. Moramo staviti prst na čelo, pa se zapitati šta nam je to trebalo. Između ostalog, i mi u Republici Srpskoj, hoćemo li gurati svakome prst u oko i kome ćemo sve gurati prst u oko i ko nam je dobar, a ko nam ne valja”, rekao je Dragan Mektić, na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjaluci.

Komentarišući informaciju da su inspektori Službe za poslove sa strancima, na području Ilidže, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli državljanina Srbije Fadila Aljovića kojem je zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH, Mektić je rekao da ima informaciju da je ova osoba uhapšena i da se nad njim vrši operativna obrada.

“Na mogu govoriti o motivima, što je došao, šta mu je namjera, gdje je bio, šta je radio. Najvjerovatnije da je negdje ilegalno prešao granicu, nije prešao na regularnom graničnom prelazu. Tražiću od SIPA da čim budu imali osnovana saznanja, da se obrate medijima”, kazao je Mektić.

Vezani članci

Upalio se crveni meteoalarm za BiH i Hrvatsku! Sladić: Ovo je izuzetno rijedak događaj, koji je čak i opasan po život

Visokoin.com

Dr. Gavrankapetanović: Očekujemo 4. val, svaki dan se spremamo za njega

Visokoin.com

Sarajevo poklonilo dječije igralište Banjaluci, a Stanivuković najavio poseban poklon: Humana česma gdje vi budete htjeli

Visokoin.com

Marjanović oštro odgovorio Čavari: Vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa

Visokoin.com

Hadžić: Demografsko istrebljenje

Visokoin.com

Dodik: Ako FBiH može u NATO bez nas, neka sutra uđe, da vidimo kako će

VISOKOIN.COM