Uvredljivi grafiti na prostorijama Žena u crnom u Beogradu

Nepoznate osobe na vratima prostorija u ispisale poruke ‘Kurve u crnom’ i ‘Ratko Mladić’.
Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je danas da su nepoznate osobe na njihovim prostorijama u centru Beogradu ispisale poruke “Kurve u crnom” i “Ratko Mladić”.

Navodeći da je u noći između petka i subote na ulaznim vratima njihovih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici zalijepljeno i više naljepnica sa sloganom “Samo sloga Srbina spasava”, Žene u crnom su zatražile od nadležnih da otkriju odgovorne za ovaj čin i adekvatno ih kazne.

Optužili su “režim Aleksandra Vučića” da koristi “fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedincima, a pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti”.

‘Ni prvi, ni posljednji napad’
“Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvek okončavali nekažnjeno“, stoji u saopštenju, prenijela je Beta.

„Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik. Od nadležnih institucija države Srbije, tražimo da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti“, dodaje se.

Unesite komentar