-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Užasavajući video: Snimci novinara Le Monda, koji je i sam ranjen, obilaze svijet

Novinar Le Mondea Daniel Psenny živi u ulici iza dvorane Bataclan u kojoj se dogodio pokolj. Snimio je potresan video na kojemu se vidi kako ljudi pokušavaju pobjeći kroz prozore dvorane, no vide se i, upozorava, Le Monde mrtva tijela.

Psenny je napisao kako je te večeri kod kuće pokušavao raditi. “TV je radio, čuo sam buku, kao da je vatromet, no mislio sam da svi ti zvukovi dolaze s televizije. Ipak, bili su nekako glasni, pa sam pogledao kroz prozor. Živim na drugom spratu zgrade i moj stan gleda ravno na izlaz za hitne slučajeve Bataclana.

Vidio sam već više puta da je došlo do evakuacija, ali svi su tada trčali na sve strane. Sada sam vidio ljude kako leže u lokvama krvi. Shvatio sam da se događa nešto ozbiljno.”, opisao je Psenny sam početak strave.

Nastavlja kako je vidio ženu koja je izašla kroz prozor Bataclana na drugom spratu. “To me odmah podsjetilo na 11. septembar.”, dodao je.

Nakon toga je otišao otvoriti vrata zgrade kako bi ljude koji bježe pustio unutra. “Vidio sam muškarca kako leži na trotoaru, vidio sam drugog koji je bio ranjen i pokušao je doći do skloništa. U tom trenutku sam ranjen. Nakon toga ne sjećam se dalje što se događalo. Sjećam se samo osjećaja kao da mi je petarda eksplodirala u ruci. Mislim da je terorist bio na prozoru Bataclana. Popeo sam se do komšije na četvrti sprat. On je bio ranjen u nogu. Mislili smo da će umrijeti jer mu je bilo hladno. Pozvali smo hitnu. Nazvao sam i prijatelja doktora koji mi je objasnio kako da zaustavim krvarenje s majicom. U stanu smo ostali sve dok policija nije došla po nas.”, ispričao je Psenny.

Vezani članci

Broj žrtava porastao na 132, poznata još dva napadača

VISOKOIN.COM

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BiH POVODOM DANA ŽALOSTI: Ezani će se učiti u 12:05 sati

VISOKOIN.COM

Muslimanski heroj, spriječio teroristu!

VISOKOIN.COM

Sutra Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini

VISOKOIN.COM

“Vijestiummeta” slave pokolj i prijete sigurnosnim agencijama u BiH

VISOKOIN.COM

Marić: Zašto niste postavljali zastave Sirije i Palestine?

VISOKOIN.COM

Unesite komentar