UŽIVO – Protest radnika, usvojen Prijedlog zakona o radu!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Sarajevu su se okupili radnici koji protestuju povodom Prijedloga novog zakona o radu FBiH ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH.

16:08 – „Okupljeni radnici su neuobičajeno mirno dočekali vijest o usvajanju Prijedloga zakona o radu. Održat će se sastanak sindikata nakon čega će biti objavljeno šta će se dalje raditi. Radnici su kazali kako se glas radnika nije čuo, pobijedilo je licemjerje.“ Da bi zakon o radu stupio na snagu mora ga u istovjetnom tekstu podržati i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

16:00 – Dom naroda Parlamenta entiteta Federacija Bosne i Hercegovine usvojio je na vanrednoj sjednici u četvrtak u Sarajevu Prijedlog zakona o radu.Zakon je usvojen sa 28 glasova za i tri protiv. Ranije su sa sjednice izašli delegati Naše stranke, Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine i Demokratske fronte.

mirvad-sbb

15:05 – Glumac i član SBB, Mirvad Kurić priključio se današnjim radničkim demonstracijama. On je razgovarao sa brojnim sindikalistima iz Tuzle, Kaknja, Visokog, Sarajeva, i drugih gradova.  Svi oni  su se zahvalili na podršci predsjedniku Fahrudinu Radončiću i članovima SBB-a.

15:02 – Naguravanje policije i demonstranata koji pokušavaju probiti policijski kordon i ući u zgradu Parlamenta FBiH. Demonstranti skandiraju “Ovo je Bosna” i “Novaliću napolje”.

protesti-radnika-15-1

14:20 – U toku pauza na sjednici Doma naroda FBiH. Čeka se zajedanje Vlade FBiH, nakon koje će biti jasnija sudbina Zakona o radu FBiH.

13:45 – Demonstranti blokirali saobraćaj u centru Sarajeva.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.