Velik dekolte zapravo otkriva žensku nemoć

Odjeća koju žene nose otkriva tajne želje koje pokušavaju sakriti, tvrdi klinička psihologinja dr. Jennifer Baumgartner u knjizi “Ono si što nosiš: Što odjeća koju nosite otkriva o vama.”

Preveliki dekolte sugeripe da ste željni moći i kontrole, a previše nakita implicira nesigurnost i finansijske teškoće, objašnjava Baumgartner. Žene koje se zakopčaju do grla šefu daju do znanja da je ženstvenost slabost, a ne moć. Visoke potpetice “zrače” inteligencijom, a žene se u njim osjećaju jednako visoke kao i njihovi muški kolege, piše Daily Mail, prenosi 24sata.

Ako većinu vremena provodite u trapericama i tenisicama, a frizura vas baš ne brine, to može biti znak da priželjkujete ulogu majke dok s druge strane zatomljujete osjećaj krivnje ili iscrpljenosti. Mlade djevojke u kratkim suknjama najčešće traže pažnju, a starije žene jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da više nisu mlade, tvrdi dr. Baumgartner.

– Odjeća koju nosimo je zapravo stanje duha. Vaše misli i osjećaji zatrpani su u ormaru. Sve što u životu radimo je odraz onoga što jesmo, hrana koju jedemo, ljudi sa kojima se družimo, pa zašto bi bilo drugačije sa odjećom? Pratite sve što kupujete, kakav stil nosite i jedino na taj način možete nešto promijeniti. Na taj način možete promijeniti odjeću koja će otkriti vaše najbolje osobine – ističe dr. Baumgartner.

Žene bi trebale izbjegavati uticaj medija koji utiče na samopouzdanje. Tzv. medijska dijeta omogućuje ljudima da izgrade svoj stil, bez vanjskih uticaja kao što su manekenke u konfekcijskim brojevima 0, dodaje.

(VisokoIN)