Velika zapljena u BiH: Trojac “pao” s 14 kilograma skanka

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji s Obavještajno sigurnosnom agencijom, te policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon višemjesečne istrage realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Akademik”.

Prilikom realizacije navdene akcije na području grada Banja Luka slobode su lišena tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U toku pretresa motornog vozila koje su koristila pomenute osobe, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na drogu skank.

Pored pretresa u Banja Luci policijski službenici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su pretrese na više lokacija na području grada Istočnog Sarajeva i Trebinja. Tom prilikom na navedenim lokacijama pronađeni su i privremeno oduzeti jedna puška M-48 sa 369 komada municije cal.7,9 mm, više mobilnih telefona te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

Više vijesti