Veliko i humano srce Afana Habibovića!

Poznata je priča o malom heroju iz Visokog Afanu Habiboviću, koji je bio jači od teške bolesti i pokazao da snaga i volja mogu pobijediti bilo koga ili bilo šta. Sa 14 godina mu je dijagnostirican tumor na mozgu, no predaje nije bilo. Uslijedila je borba do pobjede. Danas je Afan mnogo bolje, srednjoškolac je, učenik drugog razreda saobraćajne škole. Ali prije svega naš heroj.

U posljednje vrijeme gaji prepelice i prodaje prepeličija jaja koja su inače veoma hranjiva i korisna za ljudsko zdravlje. Često je isticao da su mu tokom liječenja upravo ta jaja puno pomogla te se uz pomoć svoje porodice odlučio na ovaj korak. A koliko je human i koliko u svojoj borbi misli i na druge, pokazao je prije nekoliko sedmica, kada je odlučio da dio zarade od prodaje prepeličijih jaja donira Roditeljskoj kući za djecu oboljelu od raka, odnosno Udruženju “Srce za djecu”. Upravo su mu oni pomagali tokom njegovog liječenja i oporavka te je ova gesta na određeni način njegova pomoć radu ove jako bitne ustanove.

Tu svoju namjeru je realizovao ovih dana, kada je povodom 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, uručio donaciju Udruženju “Srce za djecu” i Roditeljskoj kući. Tom prilikom se zahvalio svima koji su u proteklom periodu kupovali jaja i tako da direktan način podržali njegovu ideju i akciju, ali i najavio da neće stati na ovome te da će i u budućnosti nastojati pomagati i Udruženje i sve one koji pomažu našim mališanima u borbi protiv opake bolesti.

Afan i dalje gaji prepelice i prodaje jaja, a ovo je prilika i svima nama da se uključimo u njegovu humanu misiju te kupovinom prepeličjih jaja pomognemo i njemu, ali indirektno i svoj ostaloj djeci koja se bore sa jednom od najtežih bolesti današnjice. No ono što svima treba biti na umu – predaja nikada ne dolazi u obzir. Afan je dokaz da se sve može pobijediti. Afan, ali i svi ostali naši mladi sugrađani koji su imali sličnu sudbinu su naši heroji. Mnogo veći nego što to možemo i da zamislimo.

Neven Krajišnik

Vezani članci

Vlada Federacije BiH uvezala staž rudarima

Visokoin.com

Kako je Zambija odala počast Đorđu Balaševiću

Visokoin.com

Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima ‘Memić’ i ‘Dragičević, nekoga boli njen rad…’

Visokoin.com

PALA ODLUKA: Predstavnici iz RS neće učestvovati u radu zajedničkih institucija u BiH

Visokoin.com

Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH u Čapljini

Visokoin.com

‘Vidio sam kako sjedište leti i kida djevojci ruku’: Stravične ispovijesti preživjelih putnika kobnog autobusa za Kosovo

Visokoin.com