da block

VIDEO/GAF MILORADA DODIKA U EMISIJI “U ZDRAV MOZAK “: Ognjen Tadić traži da se ispita imovina koju Dodik spominje u “razgovoru s Milanovićem”

da block

Gaf predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je bio akter posljednje emisije “U zdrav mozak” RTL-ovog komičara Davora Jurkotića, a da toga nije ni bio svjestan, za potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjena Tadića je još jedan povod da se preispita imovina političara u RS-u.

Tadić ističe i da se situacija, da neko “ismijava RS”, a u kojoj se našao Dodik, nije desila nijednom predsjedniku tog entiteta iz SDS-a.

Ognjen Tadić je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik u tom “razgovoru“ opisuje neku imovinu kao ličnu, a da pri tome to nije navedeno u imovinskom kartonu.

“Nisam čuo bilo kakvu imovinu na Vrbasu da je ima u imovinskom kartonu. Sve to treba ispitati i ne treba patiti od toga ko ima koju funkciju. Zato je SDS i predložio zakon o ispitivanju porijekla imovine po kojem će biti prvo ispitana imovina političara”, kaže Tadić i navodi da Dodik onda treba da objasni da li ima “nešto na Vrbasu, s prelijepim pogledom ili je to samo bio pokušaj da se impresionira gospodin Milanović“.

Ističući da ne zna u kakvim je odnosima Dodik s rukovodstvom Republike Hrvatske, Tadić je dodao da “očigledno tu ima neke prisnosti, koju javnost prepoznaje kroz sve ovo što RS čini radi predstavnika Hrvata u BiH, prvenstveno HDZ-a i to je ozbiljno političko pitanje“.

Iako ne želi da komentira i da li su sekretarice u kabinetu prošle kurs za taj posao, ni šta je na jelovniku koji neko od rukovodstva RS-a nudi gostima, ali je dodao da se ne pamti da se “neko tako šalio s RS kada su njeni predsjednici bili iz SDS-a“.

RTL-ov komičar Davor Jurkotić je pozvao Dodikov kabinet, tvrdeći da zove u ime hrvatskog premijera Zorana Milanovića, a sekretarice su ga ljubazno prespojile s predsjednikom RS-a, bez ikakve provjere.

Raspoloženi Dodik, hvaleći se da uživa u lijepom vremenu, ponudio je navodnom premijeru Hrvatske da mu bude domaćin i da ga ugosti na porodičnom imanju, gdje ima i voćnjak.

Davor je glumeći Milanovića zatražio od Dodika da mu ispeče prase i pitao ga da li bi mogao da mu pokaže noćni život u Banjoj Luci, sa čim se Dodik složio.

Pri kraju razgovora predsjednik RS-a je shvatio da su prijedlozi koje iznosi njegov sagovornik pomalo čudni te je postao suzdržaniji.

To se desilo tek kada je Jurkotić, odnosno “Milovanović” spomenuo da bi s njim mogao doći i Ivo Josipović, ali i Stjepan Mesić.

(VisokoIN/FENA)