Vijeće ministara BiH sutra o datumu početka rada državnog zatvora

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sutra bi trebalo utvrditi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Vijeća je i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju minimuma procesa rada u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja za vrijeme trajanja štrajka.

Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma o saradnji između BiH i Evropskog centra za srednjoročne vremenske prognoze te Nacrt sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Republike Albanije sa Izvještajem o pregovorima radi zaključivanja navedenog sporazuma, također će biti razmatrani.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je izjašnjenje o nekoliko prijedloga odluka o dodjeli grantova iz oblasti kulture i sporta.

VMBiH će razmatrati i prijedloge programa rada nekoliko državnih institucija za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i Nacrt godišnje platforme o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2019. godinu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.