Vijeće ministara BiH sutra o povećanom prilivu migranata

Vijeće ministara BiH trebalo bi sutra da razmatra informaciju o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

Na dnevnom redu sjednice su i informacije o aktivnostima u vezi sa zaštitom imovine i prava BiH u Hrvatskoj u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama u državnom vlasništvu, kao i o predmetima koje je vodilo i vodi Pravobranilaštvo BiH u pravnim stvarima zaštite imovine i prava BiH u Hrvatskoj, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći i izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za prva tri mjeseca ove godine i analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za prva tri mjeseca.

Biće riječi o informaciji o rezultatima istraživanja javnog mnjenja “Stavovi građana o članstvu u EU i procesu integracija u EU” sprovedenog u martu i aprilu.

Vijeće ministara BiH razmotrt iće informaciju o dokumentima Evropske komisije i Komiteta Evropskog savjeta u funkciji procjene Programa ekonomskih reformi BiH za period 2018-2020. godina – zajednički zaključci ekonomsko-fiskalnog dijaloga između EU i zemalja zapadnog Balkana i Turske; smjernice za programe ekonomskih reformi za period 2019-2021, procjena Evropske komisije o programu ekonomskih reformi BiH za period 2018-2020.

Na dnevnom redu sjednice je i nacrt sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije o izmjeni Sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije koji se odnosi na “IPA Jadranski program prekogranične saradnje” u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (podijeljeno upravljanje).

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o usvajanju Godišnjeg programa za zaštitu potrošača u BiH za ovu godinu i informacija o načinu i sprovođenju adekvatne kontrole nad finansijskim sredstvima koje Vanjskotrgovinska komora BiH ostvaruje u vršenju javnih ovlašćenja.

Vezani članci

Špago novi potpredsjednik SDA, Biščević Tokić predsjednica GO

VISOKOIN.COM

Preporuke zbog vrućine: Radnici ranije na posao, parlamentarci da se laganije obuku

Visokoin.com

Drama u Rijeci: Bosanac pucao u oca kćerkinog momka, nije odobravao njihovu vezu

Visokoin.com

EU: Od iduće godine u automobilima obavezna crna kutija

Visokoin.com

Dječaka ujeo poskok za lice, hitno prebačen u bolnicu

VISOKOIN.COM

Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

VISOKOIN.COM