Vijeće ministara donijelo odluku o novim državljanstvima BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Odlukom Vijeća ministara još dvije osobe dobile su državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Državljanstvo BiH dobili su Shayan (Peyman) Rabari rođen Miyandoabu u Islamskom Republici Iran. Također, državljanstvo BiH dobila je i Courtney Alexandria (Johnny) Hurt rođena u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Početkom ovog mjeseca objavljena je odluka o novih šest osoba koje su dobile državljanstvo.

Tako su državljanstvo dobili Enis (Ṣaban) Davutoğlu, rođen u mjestu Eyüpu u Turskoj, Ibrahim Hakan (Ergül) Aydoğan, rođen u mjestu Afşin (Turska), Hanane (Jalali) Lahlali, rođena u mjestu Kazablanka (Maroko), Yonca (Sebahattin) Erik Davutoğlu, rođena u mjestu Eyüp (Turska).

Državljanstvo su dobili i Evgeny (Sergej) Gaponko, rođen u mjestu Novosibirsk (Rusija) i Ivana (Luka) Galov, rođena u mjestu Metković (Hrvatska).

Za realizaciju ovih odluka zaduženo je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.