“Vijestiummeta” slave pokolj i prijete sigurnosnim agencijama u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Uredništvo portala “Vijesti Ummeta” uputilo je otvorenu prijetnju sigurnosnim agencijama BiH.
U svom današnjem tekstu tvrde da će “odmazda biti još gora” od napada u Parizu.

“Ovom prilikom želimo se obratiti službenim i “(ne) sigurnosnim” agencijama Bosne i Hercegovine. O budale jedne, o mulci jedni, pa tolika Francuska niti Amerika, sa svojim (ne) sigurnosnim agencijama ne mogu i nisu mogli zaustaviti napad naših vojnika, Allahovih robova mudžahida na vas i vaše države, pa kako da vi sa svojim jadnim “(ne) sigurnosnim” agencijama to uradite? Pa i ptice na grani vam se smiju, što bi se reklo kod nas u narodu. Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija. Budale jedne Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Ona miriše i odiše prolivenom krvlju šehida. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju, in šaa Allah !!!”, navedeno je na tom portalu u tekstu “Liječenje grudi vjernika”.

U tekstu objavljenom danas se slave napadi u Parizu i izražava žaljenje što još više građana nije pobijeno.

Podsjećamo, dok cijeli svijet oplakuje nevine žrtve terorističkih napada u Parizu, na portalu vijestiummeta.wordpress.com je objavljen šokantan tekst pod naslovom „Veliki napad u Francuskoj u gradu Parizu – VELIK RADOST ZA MUSLIMANE”.

Tekstom koji je objavljen širi se mržnja, slave ubistva nevinih ljudi i promoviraju samoubistva u ime vjere, piše NAP.

A njegov neprimjereni sadržaj, što je do sada učinilo već na stotine ljudi, možete prijaviti OVDJE.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je prije dva dana da mu je poznato šta objavljuje portal “Vijesti umeta”, te da će zahtijevati od svih nivoa vlasti da se napokon nešto uradi u vezi sa ovim pitanjem.

On je ponovio svoj stav da u BiH postoje izvorišta samog terorizma, koja pozivaju na razne načine svoje sljedbenike, te da to treba poraziti i uništiti.

“Smatram da što prije treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju”, rekao je Mektić za portal “Nezavisnih novina”.

Nakon današnjih otvorenih prijetnji očekuje se konkretan potez državnih institucija.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.