Više od 30 miliona korisnika Facebooka već preminulo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Facebook ima sve više i više preminulih korisnika. Procjenjuje se da je dosad čak 30 miliona korisnika Facebooka umrlo, ostavljajući svoje Facebook profile iza sebe.

Do kraja ove godine, očekuje se da će 3 miliona Facebook profila ostati iza preminulih osoba.

Ove nevjerovatne brojke “iskopao” je Huffington Post, a koje pokazuju da profili preminulih zauzimaju sve veći dio Facebooka. Korisnici su podijeljeni oko toga kako se odnositi prema tim profilima. Dok se nekima prisjećanje preminulih na Facebook profilima koje su ostavili iza sebe može učiniti morbidnim, drugi tvrde kako im to iznimno pomaže preboljeti gubitak voljene osobe.

Zanimljivo je da potpun pristup privatnim porukama i ostalim ‘osjetljivim’ dijelovima Facebook profila, nakon smrti nemaju niti najbliži ukoliko tako izričito korisnik nije odredio.

Odobravali vi prisjećanja preminulih na njihovim Facebook profilima ili ne, jedno je sigurno – način na koji se prisjećamo preminulih se s popularnošću interneta i društvenih mreža iz temelja mijenja.

Na nama je da se s takvim stvarima nosimo dostojanstveno i primjereno, bilo to na Facebook profilu ili negdje drugo.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.