Više od 35.000 volontera u akciji “Let's Do It”

Nakon okončane akcije „Let's Do It – Očistimo zemlju za 1 dan“ koju je provelo Udruženje građana „RUKE“ iz Sarajeva u saradnji sa Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banje Luke, a u kojoj je sudjelovalo više od 97 općina u Bosni i Hercegovini možemo reći da je bila itekako uspješna, saopćili su organizatori.

Prema nezvaničnim podacima koji su do sada prikupljeni, na prostoru države se okupilo više od 35.000 volontera te je prikupljeno više od 40.000 vreća smeća.

Akcijom je ostvaren veoma bitan cilj: podigla se Bosna i Hercegovina na noge i ujedinila s jednim zadatkom – čišća i ljepša BiH!

Pored toga, ostvareni su i ostali ciljevi: napravljen upotpunjeni registar ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine; podignuta ekološka svijest građana ove države, napravljen funkcionalan network nevladinog i vladinog sektora, privrednih subjekata i građanstva, škola, fakulteta, akademske zajednice, medija i drugih subjekata te međunarodnih institucija.

Akciji se odazvao i veliki broj ambasadora, kao i vladinih zvaničnika širom Bosne i Hercegovine kao i prijatelji projekta iz sektora privatnih firmi te predstavnice globalne akcije „Let's Do It World“ Piret Mikkelsaar i Tiina Urm.

(VisokoIN)