Više smršaju najaktivniji

Istraživači su došli do sljedećih zaključaka: da su na težini najviše izgubili oni koji su se najviše bavili fizičkim aktivnostima, a unosili najmanje masti. Oni koji su se pridružili nekom komercijalnom programu za mršavljenje izgubili su barem 10 posto svoje tjelesne težine.

Korištenje lijekova za mršavljenje koji se izdaju na recept također je povezano sa mršavljenjem, ali je samo mali broj učesnika istraživanja koristio ove lijekove.

Za potrebe istraživanja nisu bile uključene pojedinosti o tome koliko dugo i naporno učesnici vježbaju ili na koji način su promijenili svoju ishranu.

Stručnjaci koji su analizirali rezultate istraživanja smatraju da ono što djeluje kod jedne osobe, ne mora djelovati kod svakog drugog. Najvažnija stvar je da pronađete ono što vama najviše odgovara.

Nekim ljudima najviše odgovara niskomasna dijeta, jer ona obuhvata namirnice koje oni vole da jedu, što ih dodatno čini zadovoljnim. Sa druge strane, nekima će možda više odgovarati dijeta sa ograničenim unosom ugljenih hidrata.

Stručnjaci dodaju i to da rezultati ovog istraživanja obezbjeđuju dovoljnu podršku činjenici da se najbolji rezultati postižu tehnikama za gubljenje težine kao što su promjene u navikama, a ne posebni proizvodi ili dijete.

Još jedan pozitivan zaključak ovog istraživanja jeste i to da su i gojazne osobe uspjele značajno da smanje svoju tjelesnu težinu, iako često smatraju da nisu u stanju da urade tako nešto.

(VisokoIN)

Vezani članci

Pet osoba se zarazilo koronavirusom u Visokom

VISOKOIN.COM

Tri pravila za svakodnevnu njegu

VISOKOIN.COM

Kuhinja ima najviše bakterija, evo kako temeljito očistiti ključne stvari

VISOKOIN.COM

Pušači u kasnijim godinama krhkiji od vršnjaka

VISOKOIN.COM

Ljekari savetuju kako spriječiti smrt beba tokom sna

VISOKOIN.COM

Koji su glavni uzroci steriliteta kod muškaraca?

VISOKOIN.COM

Unesite komentar