Višestruka hapšenja zbog droge

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sarajevska policija je jučer uhapsila nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanja i omoćavanja uživanaj opojnih droga.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, dana 18.01.2018.godine u 15,15 sati u ulici Porodice Foht, općina Centar Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode K.A., rođen 19835.godine i Dž.A., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod K.A. je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je kod Dž.A. pronađeno i oduzeto šest paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A. i Dž.A su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosoti navedenih lica.

Istog dana u 09,30 sati, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku, Uprave policije ovog Ministarstva su u ulici Okrugla, općina Stari Grad Sarajevo, izvršili pretres kuće koju koristi H.H., rođen 1996.godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim pretresom, pronađeno je i i oduzeto: oko 130 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Marihanu, 21 tableta koja asocira na opojnu drogu, tri teglice sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga, pribor za prepakivanje droge i tri mobilna telefona. Navedenog dana u 11,00 sati, H.H. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.H. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.TOP VIJESTI

Više vijesti