VISOČANI OGORČENI: Ekoenergija seli prodajno mjesto u Topuzovo Polje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Brojni građani ogorčeni zbog odluke Javnog preduzeća Visoko Ekoenergija o selidbi prodajnog mjesta. Naime, iz ove kompanije obavijestili su prethodnih dana svoje korisnike da se od 2. augusta 2019. godine prodajno mjesto sa sadašnje lokacije, u Naselju Luke II/16, seli u sjedište preduzeća.

“Novo prodajno mjesto na adresi Kakanjska br. 4 (bivše prostorije Vitexa) počinje sa radom u ponedjeljak, 5. augusta 2019. godine”, stoji u saopćenju iz JP Visoko Ekoenergija.

Posebnu zabrinutost istaknuli su stariji građani, penzioneri, kojima će od sada kupovina plina predstavljati pravu avanturu, s obzirom da velika većina njih neće moći otići i kupiti osnovni ogrijev tokom zimskih dana, posebno oni sa poteškoćama u kretanju ili oni koji sebi ne mogu priuštiti, pored svih drugih životnih troškova, odlazak u Topuzovo Polje automobilom ili taksijem.

Ukoliko se sjetimo nedavnih saopćenja gradskih vlasti u Visokom, koje su zahtjevale da Zeničko-dobojski kanton sufinansira korištenje plina na području naše općine, po uzoru na Kanton Sarajevo, vidjet ćemo ustvari i svu nelogičnost postupaka javnog sektora koji na jednoj strani, navodno, traži pomoć za građane, a na drugoj direktno otežava građanima kupovinu ovog važnog energenta.TOP VIJESTI

Više vijesti