Visočani uživali na sinoćnjem otvaranju MESS-a

Sinoć je 50-tero Visočana uživalo u predstavi Evropljanin i koncertu Davida Gazarova u okviru svečanog otvoranja Festivala MESS. Među publikom koja je prisustvovala ovoj predstavi jasno se moglo uočiti oduševljenje odličnim češkim teatarskim eksperimentom koji je još jednom pokazao svu snagu prvaka pozorišta. Treba naglasiti da je publika putem besplatnog prevoza u organizaciji Udruženja Confero imala izuzetnu čast prisustvovati podizanju zavjese 52. internacionalnog teatarskog festivala MESS.

PR Festivala, Una Bejtović je vodila ceremoniju otvaranja, a čitanje teskta ruske Pussy grupe pripalo je glumici Maji Izetbegović. Sam čin otvaranja pripao je glumici Julie Dossavi iz Francuske, koja je svojom predstavom Moj djed ne voli swing , sinoć u 22h oduševila prisutnu publiku u SARTR-u.

Napominjemo da svi oni koji su kupili ulaznice za večerašnju, definitivno, najveću produkcijsku predstavu na ovogodišnjem MESS-u, imaju organiziran prevoz u 18h iza VEME. Za istu predstavu je ostalo još 6 ulaznica, tako da ukoliko neko želi može večeras doći u vrijeme polaska predstave i kupiti na licu mjesta ulaznice ( cijena 10 KM). Prevoz i besplatne karte su također obezbjeđeni za učenike Gimnazije Visoko što je ovogodišnji poklon Festivala MESS našim omladincima i to za predstavu Magnificat( 30. 09. SARTR), a one koji su kupili ulaznice za predstavu Kad bi ovo bio film ( 4. 10. Narodno pozorište Sarajevo) autobus će čekati na dan igranja predstave u 17h i 30 minuta, također iza VEME.

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar