Visočanin Gregor Jurišić student s dekanove liste Ekonomskog fakulteta koji ostvaruje direktnu ulaznicu u poslovni svijet

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dekanova lista studenata prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za 2014./2015. godinu obuhvatila je najuspješnije studente ove visokoškolske ustanove s prosjekom ocjena devet i iznad.

Lista broji četrnaest studenata koji su osigurali mjesto među najboljima, a to su Gregor Jurišić, Lejla Hodžić, Enela Horozović, Lamija Bećarević, Naida Hadžić, Adna Olovčić, Amna Bašić, Naida Kurto, Evelina Dautbegović, Dalila Mujarić, Zerina Pačariz, Mersiha Ruvić, Berina Šahinović i Ilma Šahbaz.

– Oni su prvi koji će ostvariti kontakte s članovima naše poslovne zajednice kroz Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta, kojeg čine generalni direktori 40 najvećih kompanija u BiH. To im je direktna ulaznica u poslovni svijet i na tržište rada koje ih sutra neminovno čeka – izjavila je prodekanesa za nastavu i naučnoistraživački rad ovog fakulteta Jasmina Selimović.
Pomenutim studentima bit će dodijeljene novčane nagrade, kao određeni vid pomoći u njihovom studiranju.

– Nažalost, zbog ograničenja koje postavlja osnivač – Kantonalna vlada u kontekstu nemogućnosti zapošljavanja kadrova zbog ograničenih finansijskih sredstava, nismo u mogućnosti da vršimo dodatna zapošljavanja bez posebnih saglasnosti Vlade – dodala je Selimović.

Posebnu vrstu priznanja studentima koji su ostvarili prosjek 9.00 i iznad, Ekonomski fakultet uručuje obično za Dan fakulteta, 14. oktobra.

– Ove godine tu svečanost pomjerili smo za 28. oktobar, kada ćemo u Vijećnici obilježiti 63 godine uspješnog rada fakulteta i dobijanje institucionalne AACSB akreditacije (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). To Ekonomski fakultet svrstava među pet posto najboljih škola na svijetu, sa tom vrstom akreditacije – kazala je Selimović.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa Dekanove liste bit će predloženi za zlatnu i srebrenu značku Univerziteta u Sarajevu, koje će i ove godine biti dodijeljene na promociji diploma 7. novembra.TOP VIJESTI

Više vijesti