Visočanin svojim umjetničkim djelima očarao javnost!

Mladi kaliograf iz Visokog, Mahir Burić je dokazao da trud, rad i zalaganje začinjeni maštom i kreativnošću uvijek daju rezultate.

Ovaj 23-godišnjak kaliografijiom se počeo baviti prije tri godine. Počeo je samo običnom olovkom i listom papira, inspirisan djelima već poznatih kaliografa. Vremenom je ljubav prema kaliografiji rasla, a inspiracija “dolazila sama po sebi” – kazao je Mahir.

Mladi kreativni umjetnik iz Visokog, fotografije svojih prvih djela je objavljivao  na svom Facebook profilu, a njegovi prijatelji su ga obasipali komplimentima i pozitivnim komentarima, davali do znanja da ne treba biti neodlučan, nesiguran i da treba se ozbiljnije posvetiti kaliografiji.

Slike uglavnom poklanjao

Izrada kaliografskog djela košta i zaista oduzima puno vremena, ovaj mladi umjetnik je do sada svoje radove uglavnom poklanjao. Međutim razmišlja o proširenju posla i prodaji svojih slika.

“Sve radim sam i za pojedine slike mi treba i dva-tri dana za izradu. Možda, kada bih imao priliku proširiti posao, tada bi se moglo pričati o pristojnoj plati.” – kazao je Mahir Burić.

Ono što ovaj mladi umjetnik stvara svojim vještim rukama i zavidnom kreativnošću, teško je riječima opisati. U fotogaleriji donosimo vam mali dio umjetničkih djela.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5768397194576613073]

(VisokoIN)