Visočanka Esma Bukurević – vrijedna studentica koja radi kao turistički vodič Fondacije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ovogodišnja grupa novih i mladih turističkih vodiča Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ već duže od mjesec dana stečeno znanje kroz dvomjesečnu obuku koristi u praksi i radu sa brojnim gostima Fondacije koji posjećuju sve lokalitete za obilaske. U posljednjoj grupi turističkih vodiča svoje mjesto je našla i Visočanka Esma Bukurević, koja je s nama podijelila i prve utiske o radu u poslu s kojim se do sada nije susretala.

– Kao i većina vodiča iz ovogodišnje grupe, do sada nisam imala priliku baviti se ovim poslom, a na konkurs sam se prijavila na nagovor prijateljice koja je prošle godine radila ovaj posao i bila jako, jako zadovoljna. Nakon malo više od mjesec dana rada i ja moram priznati da sam jako zadovoljna i da se ni na trenutak nisam pokajala što sam se prijavila na konkurs. Organizacija je odlična, fino se i družimo, posao je dinamičan, a kolege su dobri ljudi, tako da sam i više nego zadovoljna, s obzirom da radim samo vikendima zbog svojih fakultetskih obaveza. – kazala nam je Esma.

Ona je studentica četvrte godine Farmaceutskog fakulteta, a ovim poslom se namjerava i dalje baviti, naravno, koliko joj obaveze budu dozvoljavale.

– Za sada sam tu samo vikendom, na lokaciji Prahistorijskog podzemnog tunela Ravne, a tokom ljetne pauze na fakultetu namjeravam se i aktivnije uključiti u rad. Ono što je fascinantno jesu ljekovita svojstva ovih lokacija o kojima svakodnevno dobijamo i nova saznanja, ali svakako i fizički fenomeni koji su jako interesanti, uz sva interesantna otkrića, kojih je itekako mnogo i sa kojima se i dalje svakodnevno susrećemo. – istaknula je Esma, turistički vodič Fondacije i djevojka koja je u ovosezonskoj grupi novih vodiča dobila priliku za rad i sticanje radnog iskustva u projektu u Bosanskoj dolini piramida.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.