Visočka dolina piramida među deset svjetskih centara sa najjačom energijom

Objavljena je lista deset svjetskih spiritualnih centara s najjačom energijom. Na listi se nalaze redom UNESCO zaštićene lokacije kao što su Maču Pikču u Peruu, Uskršnji otok u Čileu, Stonehenge u Velikoj Britaniji i Berat u Albaniji. Tu su i piramidalna planina Kilas u Tibetu, Belintas u Bugarskoj, plato Uluru u Australiji, arhipelag Socotra u Indijskom oceanu i Rila jezera u Bugarskoj. Također, među najjačim svjetskim energetskim centrima se nalazi i Bosanska dolina piramida. Razlozi su izuzetna starost kompleksa piramida u Visokom, podzemni tuneli i prostorije, energetski živa voda i ljekovite komore.

kugla-zavidovici

Voditelj projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić po drugi put ove godine bit će domaćin sedmodnevnoj turi i konferenciji od 14-21. juna 2016. koja će obuhvatati posjete svim piramidama, podzemnim tunelima i kamenim kuglama u Zavidovićima. Uz njegova naučna objašnjenja, učesnici ove ture će biti u mogućnosti da poslušaju i nadahnute izjave arheologinje i energetske iscjeliteljke iz Velike Britanije Sue Jones, istraživača megalitnih kultura iz Francuske Patrice Martija, te Mar iz Španjolske, koji se sa svojim izuzetnim energetskim sposobnostima po prvi put predstavlja van svoje zemlje. Ovo će biti do sada najpotpuniji uvid u bosanske piramide, njihov naučni, energetski i duhovni potencijal. Broj mjesta je ograničen.

visoki

Veličanstveni doček ljetnog solsticija na vrhu Bosanske piramide Sunca u junu 2015. završio je obećanjem turske pjevačice anđeoskog glasa Sede Bagcan da će se vratiti u Visoko i iduće godine. Ona će se pridružiti učesnicima sedmodnevne međunarodne konferencije u periodu 14-21. juni 2016. i bit će jedan od govornika na temu “Moć zvuka i disanja”. Tokom koncerta u Visokom, ovaj put u novom arheološko-turističkom parku “Ravne 2”, Seda Bagcan će predstaviti svoj novi album “Miracle”. Gost Fondacije na ovogodišnjem dočeku prvog dana ljeta bit će i međunarodno priznati umjetnik iz Slovenije, solist u ljubljanskom simfonijskom orkestru Ljuben Dimkarovski. On svira na najstarijem instrumentu na svijetu, fruli, pronađenoj u Sloveniji na lokaciji “Divje babe”. Starost je procjenjena na više od 60.000 godina. Na ovom instrumentu širokog raspona, Dimkarovski svira kompozicije koje je sam komponovao, ali i drugih autora, uključujući i klasičnu muziku. U koncertnom programu će biti još i gosti iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a otvoren je i za druge zainteresovane koji se žele predstaviti izvođenjem duhovne muzike. Termin za doček ljetnog solsticija je ponedjeljak 20. juna 2016. od 17-22 sati, a ulaz je slobodan.