Visočki rukometni “stranci” poklonili sportsku opremu svom matičnom klubu – RK Bosna Visoko

Po dolasku u Visoko u pauzi šampionata u zemljama u kojima trenutno borave, visočki rukometaši koji igraju za razne evropske klubove poklonili su svom matičnom klubu – RK Bosna Visoko deset kvalitetnih rukometnih lopti. Ovo je jedan od načina na koji visočki rukometaši rasuti diljem svijeta žele pomoći svojim mlađim kolegama koji trenutno nastupaju za visočki rukometni klub, a na spisku onih koji su svoje poklone uručili nalazi se mnogo poznatih visočkih rukometaša i reprezentativaca.

Ovog puta svoje poklone visočkim rukometašima uručili su: Faruk Halilbegović (Njemačka), Edin Tatar (Poljska), Tarik Vranac (Mađarska), Uzeir Maslo (Švedska), Salim Hasagić (Norveška), Mirza Mimić (Finska), Adnan Alibegić (Kanada), Amir Čakić (Španija)…

“Uz ove lopte visočki rukometaši su dobili i nešto fizioterapeutskog materijala, a kako je najavio svoj poklon nešto kasnije uručit će i Faruk Vražalić (Njemačka), dok su to još ranije učinili Vladan Lončar (Mađarska, na posudbi u Španiji), te Harun Sorguč (Austrija), kao i Visočanin Almedin Babić, strastveni ljubitelj rukometnog kluba u Visokom.” – naveo je trener visočkog rukometnog kolektiva, Zdenko Antović, na svom facebook profilu.

Na fotografiji, koja je nastala u ponedjeljak, 13. juna 2016. godine predstavnici visočkih rukometnih “stranaca”, Tarik Vranac i Faruk Halilbegović uručili su ovu vrijednu opremu predsjedniku RK Bosna, Edinu Bukvi.

(ZDENKO ANTOVIĆ)