Visoko: Dvije osobe uhapšene, zbog sumnje da su počinile tri teške krađe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Visoko

Dana 02.10.2012. godine, pored željezničke pruge u mjestu Čekrekčije, od strane službenika uniformisane policije legitimisani su M.R. iz Podlugova i M.E. iz Novog Sarajeva. Tom prilikom, kod istih je pronađena veća količina kovanog novca i mobilni aparat. Zbog postojanja osnova sumnje da navedeni predmeti potiču iz tri krivična djela teške krađe, počinjena u toku noći 01/02.10.2012. godine na području općine Visoko, službenici policije su navedena lica lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko na sve tri lokacije izvršeni su uviđaji.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(VisokoIN/MUP ZDK)

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar