Visoko ima ozbiljan problem sa narkomanijom

Slika dolazi sa nekada poznatog izletišta Ravne, nije ilustracija sa Googla. Da, ovo se dešava u Visokom! Vrijeme je da se pogledamo u ogledalo i priznamo da je Visoko ogrezlo u narkomaniji i da godišnji izvještaji u Općinskom Vijeću iz PS Visoko sa gomilom nebitnih statističkih podataka koji ukazuju da je slika drugačija, nisu ništa do bacanje prašine u oči građanima i zadovoljavanje birokratske formalnosti kojom se opravdavaju plate koje primaju od nas poreznih obveznika i gdje se politika i policija uzajamno lažu i slažu u obostranom interesu.

Slika sa Ravni je samo potvrda napisanog. Ovo je najgori oblik, heroin. Imali smo u prošlosti i smrtne slučajeve koje smo smatrali izolovanim slučajevima. Okrećemo glavu od ovakvih stvari dok nam ne dođu u porodicu. Narkomanija i to ona najozbiljnija odavno stanuje u Visokom i pojedinci odlično žive od nje. U Visokom je takav ambijent da svakog dana možemo očekivati da “spid” uskoro legalno djeca počnu kupovati na trafikama i to upravo onaj “spid” koji dolazi tzv. “Kiseljačkom rutom” nerješivom enigmom za PU i PS Visoko. Treba znati da se u ovom trenutku od droge “spid” najbrže i najviše zarađuje, a konzumenti su svih dobnih uzrasta. Tako se počinje, a završava na ovoj igli sa Ravni od prije dvije noći. A treba znati i to da je savjetovalište za narkomaniju i zvanično ugašeno u Visokom isti onaj dan kada i FK Zanatlija.

Narkmani uništavaju porodice, kompletno društvo i najmanji je problem što to rade sebi, oni su ozbiljan problem Visokog i bolesni ljudi koje srećemo svaki dan i sa kojima dijelimo javni društveni prostor. Još veći problem od njih su oni koji drogu unose i prodaju u Visokom tražeći nove “klijente” za novo i još brže bogaćenje. A ovo je mali grad i u njemu sve se zna.

(Visoko.co.ba / Visokoin.com)