VISOKO: Jedna osoba teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 15/16.07.2017. godine, u mjestu B. Mahala, izvršena je teška krađa u trgovinu “Brovis”, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 16.07.2017. godine, na lokalnom putu u mjestu Malo Čajno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka K51-O-250, kojim je upravljala P.-Z.H. iz Visokog, ostvarilo kontakt sa stubom. Tom prilikom, lice L.R. iz Kaknja, saputnik u navedenom vozilu, zadobilo je teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(Visokoin.com / MUP ZDK)