VISOKO: Muškarac se samozadovoljavao u parku prepunom djece

Nekolicina građana Visokog ostala je zaprepaštena kada je prethodnih noći, u samom centru Visokog, tačnije u gradskom parku otkrila muškarca koji se javno samozadovoljavao. Ono što je zastrašujuće jeste da se to dešavalo oko 20.30 sati, u vrijeme kada je veliki broj građana upravo na toj lokaciji sa djecom i kada se veliki broj mališana igra upravo u tom parku.

U nastavku vam prenosimo cjelokupno pismo jedne zabrinute majke:

“Drage žene i članice ove grupe, sinoć smo kao porodica doživjeli jako neugodnu situaciju, za mene kao majku jako zastrašujuću i osjećam odgovornost, prije svega kao majka, a onda i građanin ovog grada, da uputim apel svim ženama i roditeljima prije svega da paze svoju djecu, a i žene i sebe!

Naime, vraćajući se kući iz šetnje u periodu od 20.30 do 21 sat, pored velikog parka kod Pekićeve zgrade, slučajno sam stala sa djevojčicom pored taxi stajališta, da bih joj dohvatila nešto što joj je ispalo. U tom momentu sam se okrenula u pravcu parka i iza zidića na kojem obično sjede ljudi, djeca, žene, djevojke, naslonjenog na drvo, gledajući u nas i ispuštajući užasne zvukove, primijetila sam čovjeka kako masturbira – i to radi otvoreno, ne trudeći se da prikrije bilo šta, dok u parku u tom momentu se igra 20-30 djece, uzrasta od 2 do 6 godina.

Kako nisam mogla da vjerujem šta sam vidjela i od neke panike i straha počela sam da plačem i zovem muža. Još ljudi je bilo tu, koji su skupa s njim otišli da ga otjeraju i dotični je počeo da bježi u pravcu zgrade općine.

Odmah smo otišli u policiju, gdje nam je policajac rekao da će poslati patrolu da ga nađu i da zakonom nije regulisano kako postupiti s takvim osobama. Rečeno nam je da je poznat odranije policiji, ali da oni ne mogu ništa uraditi. Vidno razočarani i potreseni, pogotovo ja kao majka i moja dvogodišnja kćerka koja plače, jer smo morali do policije i nije svjesna situacije u kojoj smo se našli i zašto je mama tako prepadnuta i tata ljud, izlazimo iz policijske stanice, a taj isti čovjek prolazi pored i odlazi u aleju i sjeda na klupu pored apoteke.

Ja govorim policajcu da je to on i da ode do njega da nešto poduzme, ali on ne može da napusti krug policijske stanice sa puškom i vjerovatno je sam u smjeni. Nažalost, policija ništa nije uradila.

Taj čovjek je romske populacije i nema desnu ruku do lakta. Navodno je poznat po svojim mentalnim problemima i meni je iskreno žao što se država za njih ne pobrine adekvatno, jer danas-sutra će se desiti nešto gore i svi ćemo reći nismo vidjeli ili nismo znali. Da nisam otišla u policiju i da nisam skrenula pažnju ljudima oko sebe osjećala bih se krivom, najviše zbog dječice koja provode vrijeme u tom parku.

Kasnije sam od poznanice saznala da je čula priče kako neki čovjek dolazi u park i radi takvu gadost, pa vas sve ovim putem molim kad god vidite ili čujete nešto slično da se obratite bilo kome. Visoko je mali grad i ne možemo birati puno gdje ćemo s djecom provoditi vrijeme i bitna nam je sigurnost.

Dok sam ovo pisala, muž me je nazvao jer je ponovo išao u stanicu i obećali su mu da će uraditi ono što mogu, jer zakon ovog nakaradnog sistema takve osobe ne tretira, da ga privedu i poduzmu neke korake, kako bi ga pokušali spriječiti u daljem činu.

Osjećala sam obavezu, prije svega, da vas obavijestim da dobro pazite, jer on očigledno ide na mjesta gdje su gužve, pa ako vidite čovjeka iz opisa da znate šta vam je činiti”, napisala je ova zabrinuta majka.

Ono što je dodatno zabrinjavajuće jeste da su u komentarima još neke sugrađanke i sugrađani ispod ovog posta na Facebooku opisali kako ovaj pojedinac već godinama javno izvršava ovaj čin, a pojedini tvrde kako su istog čovjeka viđali još 2006. godine na javnim površinama pri tom činu.

Nadamo se da će nadležni učiniti sve kako bi zaštitili našu širu društvenu zajednicu, posebno najmlađe.