Visoko: Pronađene stabljike indijske konoplje

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Visoko

Dana 13.08.2012. godine, oko 17,45 sati, u mjestu Bradve, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom, između lica A.O. i A.A. iz Visokog, sa jedne strane i lica K.M., rođenog 1981. godine, iz Visokog, sa druge strane, kojom prilikom je lice A.A. zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne pomoći Visoko, dok je lice K.M., zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici Policijske stanice Visoko su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica A.O. i A.A., nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu gdje je došlo do ove tuče je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 13.08.2012. godine, u 20,00 sati, u naseljenom mjestu Prijeko, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko je pronađen zasad od četiri stabljike, visine od 40 do 135 cm, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu indijsku konoplju. Na mjestu pronalaska je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojih droga iz člana 238. KZ FBiH, kao i otkrivanju počinioca istog.

(VisokoIN)