VISOKO: U tuči povrijeđene tri osobe

Na području ZDK-a javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Visoko

Dana 09.09.2018. godine, u 17,40 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u ulici Šaćira ef. Sikirića došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom lica: S.E., rođen 1995. godine, S.E., rođen 1998. i maloljetnog lica K.A., sva lica iz Visokog sa jedne strane i lica R.S., rođen 1988. godine i R.A., rođen 1987. godine, oba lica iz Visokog, sa druge strane. Tom prilikom, lice R.S. je zadobilo teže tjelesne povrede, dok su lica S.E. i K.A. zadobila lakše tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju predmetne tuče nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 09.09.2018. godine, u 20,05 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u ulici Gornje Rosulje od strane lica G.E., iz Visokog, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je isto oštetilo putničko motorno vozilo marke “Renault Megane”, registarskih oznaka O92-J-768, vlasništvo “Sparkasse Leasing” d.o.o. Sarajevo, koje koristi lice Dž.M., iz Visokog. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

(MUP ZDK)