VISOKO: Ukraden automobil Golf 2

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 25/26.10.2015. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka E59-K-568, vlasništvo V.M. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 26.10.2015. godine, u 18,55 sati, na putu A-1 u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka O91-E-138, kojim je upravljao H.N. iz Visokog, i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka T51-E-681, kojim je upravljala P.N. iz Tešnja. Tom prilikom, saputnici B.Š. iz Ilijaša i K.Š. iz Breze zadobili su teške tjelesne povrede, dok su oba vozača, te saputnici: L.H. iz Visokog, H.Dž. iz Ilijaša i K.M. iz Breze, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području ZDK-a dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Više vijesti