VISOKO: Urban Sevdah bend u Gradskom kinu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje “Damar omladine” Vas poziva da prisustvujete koncertu tradicionalno-modernog izraza sevdalinki u izvedbi Urban sevdah benda iz Visokog u utorak, 30.06.2015. godine, u gradskom kinu sa
Ulaz na koncert je besplatan, inkluzivan i pristupačan svim populacijama.

Koncert se održava u sklopu projekta “Umjetnost kroz inkluziju” u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura. UrbanSevdah bend iz Visokog, BiH, formiran je u septembru, 2005. god.

Muške i ženske sevdalinke dobile su izvođače koji se trude da se autentični vokalski izraz sevdalinke
ne mijenja. To je inače i ideja vodilja cijelog muzičkog sastava UrbanSevdah benda – da tekst ostane nepromijenjen, te da melodija sevdalinki ne bude predaleko od tradicionalnog d u h a sevdaha – a sve ostale finese, ukrasi i muzika koja će se miješati u pjesmama, tu je da bi obogatila melodiju, i približila sevdalinku, biser kulturne baštine Bosne i Hercegovine, mladim i starijim slušaocima.

UrbanSevdah bend je održao veliki broj koncerata u BiH, regionu i Evropi i svim tim koncertima dokazao kvalitet i bio dobro prihvaćen od publike, što je najvažnije. UrbanSevdah bend svira isključivo uživo i takav zvuk plasiraju na tržište.

UrbanSevdah bend je bend koji sevdalinci, a pogotovo onima koje su pomalo i zaboravljene, daje fleksibilnost pomoću koje će ostati živa i održiva, a kao takva i predstavljati BiH na svjetskoj muzičkoj Ne propustite nastup mladih visočkih umjetnika u sastavu UrbanSevdah benda.

Vidimo se u utorak u 21.30h u Gradskom kinu u Visokom!

Više vijesti