Visoko: Završen projekat deminiranja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Projekat deminiranja lokaliteta Prijeko 3A, Vrela i Vrela 1. koje je izvršila deminerska kompanija DOK-ING deminiranje, uspješno je završen. Deminiranje ovih lokaliteta, površine cca 200.000 m2, finansirao se iz fondova Europske unije uz učešće i Općine Visoko, a ukupna vrijednost ovoga projekta jeste cca 200 000 eura.

Za ovaj projekat, po prvi put Budžetom općine Visoko za 2013. godinu, bila su planirana sredstva za deminiranje u vrijednosti od 25.000 KM. Nakon 2008. godine, kada su realizovani zadnji projekti deminiranja na području općine Visoko, završetak deminiranja lokaliteta Prijeko 3A, Vrela i Vrela 1. predstavlja početak realizacije planova deminiranja koji su dio razvojnih projekata općine Visoko.

Uporedo s planiranim deminerskim aktivnostima provodile su se i aktivnosti na upozoravanju na mine za kategorije stanovništva izložene minskom riziku u zajednici.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.