VISOKO: Zloupotreba javnog novca za političku promociju!?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Visoko je po uzoru na druge gradove dobilo instalaciju pored koje će se vjerovatno slikati svaki Visočanin i turista koja zaluta u pravcu Prijekog. Ovim povodom u cjelosti prenosima dva Facebook statusa viđenijih Visočana i stanovnika Prijekog, Zdenka Antovića i Mahira Šahinovića.

Zdenko Antović

NOVO VISOKO

Možda će biti i dobro i kompetentni to trebaju ocijeniti. Ali za ovakvo što (idejno rješenje) se RASPISUJE NATJEČAJ, formira se stručna komisija od ljudi kojih ima u Visokom (arhitekti, umjetnici, dizajneri)), pa se razmotre različite ideje!!! Sve je ovo ulica sa jednim pravcem!!!

Prvu sliku i razumijem, ali drugu koja je okrenuta prema 99,99 % stanovništva (građanima tj, cijelom gradu(!!!) NE RAZUMIJEM, a hiljade građana upravo prolaze svaki dan ”s ove strane” nove instalacije…! Baš me interesuje SNIMAK SA BRDA VISOČICA kako će ovo izgledati… Ipak ima 64 stanovnika dijela Prijekog koji će moći pročitati Visoko, a ostalih 39936 stanovnika neka ponesu ogledalce da dešifruju natpis.

Mahir Šahinović

Poštovana Gradska upravo,
ovo je izgledalo kao lijepa ideja dok nisam vidio da ste je pokvarili time što će srce, koje je u svim gradovima na svijetu crvene boje, u Visokom biti obojeno u ljubičasto.
Na taj način ste ZLOUPOTRIJEBILI (!) javni novac za promociju vlastite političke opcije. Visoko nije vaše privatno vlasništvo, niti bilo kojeg drugog političkog subjekta.
Nadam se da ćete ovu grešku ispraviti, iako čisto sumnjam poznavajući razmjere narcizma i egoizma aktuelne vlasti…

PS
Ako ovaj status SDA puleni preuzmu i objave – haram im bilo!

 

 TOP VIJESTI

Više vijesti