Vispak ojačao izvozne pozicije certificiranjem po zahtjevima IFS Food standarda

Pored standarda za kvalitetu u proizvodnji hrane koje već posjeduje Vispak d.d. Visoko certificiran je i IFS standardom. Certifikaciju je 25.6.2021. provela jedna od vodećih certifikacijskih i inspekcijskih kuća u regiji TÜV NORD ADRIATIC.

IFS je široko primjenjen svjetski standard kontrole bezbjednosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača. Ovi, najviši standardi hrane, zasnivaju se na principu sljedivosti – mogućnosti da se u svakom trenutku na putu od primarnog proizvođača do krajnjeg korisnika „isprati“ ispravnost i kvalitet proizvoda u svakoj fazi proizvodnje i distribucije.
„Vispak je osnovan 1972. godine i danas predstavlja jednu od vodećih prehrambenih kompanija u Bosni i Hercegovini. Kontinuirana opredjeljenost za stalna unapređenja u procesu poslovanja je upravo rezultirala još jednim uspjehom, usvajanjem najzahtjevnijeg međunarodnog standarda kvaliteta i sigurnosti u prehrambenoj industriji. Za usvajanje IFS standarda zaslužan je kompletan tim Vispaka što za nas predstavlja dodatnu obavezu, ali i motivaciju da i u narednom periodu pratimo najviše svjetske standarde. Mi u fokus interesovanja stavljamo naše potrošače i proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda za njih“, izjavila je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak d.d.

IFS certificiranjem brandovi, Zlatna Džezva, Vispak supe, čajevi, Choco club čokolade, i drugi Vispak proizvodi, stiču maksimalno povjerenje potrošača i učvršćuju svoje pozicije na policama Lidl Slovenija, Edeka Njemačka, Walmart USA , kao i kod drugih kupaca na tržištima van BiH. Ovim certifikatom koji je često uslov koji postavljaju inozemni kupci otvara se potencijal za sticanjem novih izvoznih tržišta.

“Usvajanjem 287 zahtjeva IFS standarda u sektoru proizvodnje hrane, kompanija VISPAK d.d., članica AS Holdinga, je samo još jednom potvrdila svoju viziju i politiku poslovanja. Politika sistema upravljanja kvalitetom i zdravstvenom sigurnošću hrane, je sastavni dio strateške politike AS Holdinga, a poštivanje iste, opredijeljenost i obaveza svih uposlenika. Mi smo dio svjetske porodice proizvođača hrane, konstantno promoviramo ciljeve Globalne inicijative za sigurnost hrane (GFSI), prije svega svojom prisutnošću kod potrošača, na BH, EU i tržištima šire regije”, izjavila je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Vezani članci

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com

Pfizer: Treća doza vakcine ‘snažno’ djeluje protiv delta varijante

Visokoin.com