Vispakova Bosnia kafa u tržnim lancima širom Turske

Krenuli prvi šleperi Bosnia kafe put Turske. Na tržište sa 80 miliona potrošača slijede isporuke Vispakovih čorbi, začina i dodataka jelima i ostalih proizvoda ove bh. kompanije.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku Bosnia kafe na tržište Republike Turske. Prvi šleper Bosnia kafe u pakovanjima od po 100 i 200 grama već je stigao u Tursku, a Vispakov proizvod se već našao na policima turskih prodavnica i u promotivnim katalozima.

Bosnia kafa za sada će se moći kupiti širom Turske u jednom od dva velika tamošnja tržna lanca. Nakon Bosnia kafe, u bližoj perspektivi slijedi izvoz začina i dodataka jelima, čorbi, juha, ali i Vispakove Espresso kafe, kao i Vispakovog novog instant branda Viscafe 3 u 1 i 2 u 1.

“Uspjeh Vispaka u pogledu ostvarenja izvoza na tržište Republike Turske je ujedno i uspjeh cijele bosanskohercegovačke prehrambene industrije, a njegov značaj, mogu slobodno kazati, graniči sa čudom. Naši turski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, ali nisu odustajali upravo od naše orijentacije ka pravoj bosanskoj kafi i bosanskoj kuhinji. Dodamo li ovome angažman svih uposlenih, vještine upravljanja, znanje, konkurentsku sposobnost, te cjelokupan komunikacijski koncept, mogli bismo kazati da imamo recept za uspjeh kako na domaćem, tako in a na inostranim tržištima”, pojašnjava direktor Vispaka, Rusmir Hrvić.

(VisokoIN)

Vezani članci

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM

Gradonačelnik Mirza Ganić otvorio 15. Sajam „Dani organske proizvodnje“

VISOKOIN.COM

Zastupnica Zubić hoće penziju, otpremninu i plaću u Parlamentu FBiH, pa objašnjava: Što bih ja bila drugačija…

VISOKOIN.COM

Saobraćajni haos na visočkoj petlji autoputa (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Težak sudar na autoputu kod Visokog: Od siline udara automobil se prevrnuo na krov

Visokoin.com