Vispakova džinovska džezva atrakcija u Opatiji

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. predstavila se na ovogodišnjem Festivalu kave u Opatiji sa brendom Zlatna džezva i najvećom džezvom na svijetu.

Prema ocjeni posjetitelja, gostiju i medija, nastup Vispaka u okviru kojeg su posjetitelji mogli probati bosansku kafu iz najveće džinovske džezve ocijenjen je kao najveća atrakcija Festivala.

Štand Vispaka posjetio je i bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, koji je u razgovoru sa direktorom Vispaka, Rusmirom Hrvićem pokazao velike simpatije prema bosanskoj kafi. Predsjednik Mesić je i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

U okviru Festivala će biti održano predavanje o pravoj bosanskoj kafi pod naslovom “Pristavider jednu bosansku“!

Predavanje će održati Adis Hasaković, stručnjak za strateško komuniciranje koji će svjedočiti o tome “kako je odbranjena institucija prave bosanske kafe“, o vremenu u kojem je nastala džinovska džezva, te koje su to osobenosti naše kahve, kafe i kave, kao simbola Bosne i zajedništva u njoj.

Bosanska kafa je samo jedan mali dio kulturno-historijskog nasljeđa na koje narodi Bosne i Hercegovine itekako mogu biti ponosni.

Da je Zlatna džezva, kao prava bosanska kafa sa njenim osobenim načinom pripreme, te tradicijom ispijanja ovog crnog napitka, više nego zanimljiva i u komercijalnom smislu, pokazalo se i ovom prilikom velikom zainteresovanošću običnih ljudi, ljubitelja kafe, ali i kupaca koji bi rado da je zastupaju i promoviraju na hrvatskom tržištu, saopćeno je iz Vispaka.

(VisokoIN)

Vezani članci

Indira Aldobašić: (Ne)rad Mjesne zajednice Rosulje

VISOKOIN.COM

Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka

VISOKOIN.COM

Sječa direktora u UniCredit banci: Prvi veliki potez novog šefa, poznato i ko će voditi tržište BiH

VISOKOIN.COM

Odzvonilo gužvama i šalterima: UIO BiH počinje izdavati digitalni potpis

VISOKOIN.COM

Turska kompanija oživjela fabriku u Srebrenici

VISOKOIN.COM

Treće upozorenje Inzka ministru ZDK-a: Ozbiljne pogreške, ako ne i šamar!

VISOKOIN.COM