Vitez domaćin rukometnoj reprezentaciji BiH

Rukometna reprezentacija BiH posljednja dva susreta u okviru kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2015. godine odigrat će u Vitezu.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH i službeno su parafirali sporazum s predstavnicima Općine Vitez, kojim su definirane međusobne obveze u organizaciji rukometnih susreta reprezentacije BiH s momčadima Latvije i Estonije. Predstavnici reprezentacije BiH izrazili su veliko zadovoljstvo uvjetima viđenim u Vitezu, kako u samoj sportskoj dvorani, tako i smještajnim kapacitetima koji u potpunosti odgovaraju zahtjevima reprezentacije.

Inicijativa za odigravanje ovih susreta u Vitezu krenula je od predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Nevenka Hercega, a čelnici bh. rukometne krovne kuće posebno su zahvalili načelniku općine Vitez, kao i članovima uprave Rukometnog kluba Vitez, koji su se aktivno uključili u operativni dio priprema oko boravka reprezentacije u Vitezu.

“Vitez je atraktivna sportska destinacija, a tradicija rukometa u ovom gradu je garancija da će susretima koji su vrlo važni za reprezentaciju BiH prisustvovati veliki broj navijača”, istaknuli su čelni ljudi bh. rukometa, boraveći u Vitezu.

Posebno je istaknuta činjenica kako je veoma značajan podatak da se dobivanjem certifikata od strane EHF – a Gradska sportska dvorana u Vitezu priključila malom broju dvorana u Bosni i Hercegovini koje ispunjavaju uvjete za održavanje međunarodnih rukometnih utakmica, što će imati veliki značaj u svim budućim projekcijama razvitka rukometnog sporta u BiH.

Legendarni golman bh. reprezentacije Enid Tahirović, koji je također boravio u Vitezu, pozvao je sve ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu i daju potporu reprezentativcima BiH u osvajanju novih bodova u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Susret između BiH i Latvije bit će odigran 2. siječnja 2014. godine s početkom u 17 sati, a već 8. siječnja u isto vrijeme, naši će rukometaši odmjeriti snage sa Estonijom.

(FENA)

Vezani članci

Nezaustavljivi Edin Džeko postigao peti gol u dresu Intera (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Promjene se dešavaju: Sudija Mujić ne želi da sudi derbi Borac – Sarajevo

Visokoin.com

Košarkaši Visokog poraženi u prijateljskom meču u Jablanici

VISOKOIN.COM

Pohvale napadaču Intera: Džeko je bolji od Lukakua

VISOKOIN.COM

Sead Kajtaz podnio ostavku u NSBiH

Visokoin.com

Petev objavio popis igrača za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom

Visokoin.com