da block

Vjenčali se Meghan Markle i princ Harry

da block

Američka glumica Meghan Markle i britanski princ Harry vjenčali su se u kapeli dvorca Windsor.

Ceremoniju je pred oko 600 zvanica vodio nadbiskup Canterburyja Justin Welby. Meghan Markle stigla je do kapele Rolls-Royceom prešavši 16 kilometara od hotela, a sa obje strane puta pozdravljale su je hiljade ljudi.

Mladu je do oltara doveo britanski prestolonaslednik, otac mladoženje princ Charles, jer otac Meghan Markle nije mogao da dođe u Veliku Britaniju zbog lošeg zdravlja.

Poslijepodne i navečer održat će se dva primanja, prvi koji priređuje kraljica Elizabeta i drugi kojemu je domaćin princ Charles a taj je za uži krug od 200 uzvanika.

Meghan je ušla u kapelu u pratnji malih paževa i djeveruša, među kojima su princ George i princeza Charlotte, a svi su mlađi od sedam godina.

Princ Charles, otac mladoženje, mladenku je dopratio do oltara nakon što je njezin otac Thomas morao odustati od puta zbog zahvata na srcu. Njezina majka Doria Regland dopratila ju je do dvorca Windsor i potom je sjela u ložu s kraljevskom obitelji.

Harryju je kraljica u subotu dodijelila titulu vojvode od Sussexa, što znači da će Meghan postati vojvotkinja.

Prije članova kraljevske obitelji tijekom prijepodneva u kapelu su stigli uzvanici među kojima i brojna slavna lica poput američkog glumca Georgea Clooneya i njegove britanske supruge odvjetnice Amal, britanskog pjevača Eltona Johna, američke tenisačice Serene Williams sa suprugom, bračnog para Beckham. Tu su i glumci iz serije “Suits” u kojoj je glumila Markle.

Kapela je okićena cvijećem po izboru para – bijelim ružama koje su bile omiljeno cvijeće Harryjeve majke Diane, bijelim božurima i naprscima iz vrtova dvorca Windsor.

Oko dvorca tisuće su ljudi koji su stigli kako bi proslavili događaj i vidjeli najnoviju članicu kraljevske obitelji.