Vještak potvrdio da je slika Petrovića i Arkana montaža

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Fudbalski klub Sarajevo na svojoj Facebook stranici objavio je prije nekoliko trenutaka saopćenje u kojem tvrde da je, prema preliminarnim rezultatima analize slika na kojoj je Ljupko Petrović sa Arkanom, riječ o foto montaži, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Pozivaju se na stav sudskog vještaka Edina Kundalića. Zbog te slike FKS je odustao od potpisa ugovora sa srbijanskim trenerom. Saopćenje objavljeno na FB stranici kluba prenosimo u cijelosti:

– Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem vas želimo informisati da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka g. Edina Kundalića možemo tvrditi da je objavljena sporna fotografija gosp. Petrovića foto montaža.

– “Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz bit će dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine” – kazao je Edin Kundalić.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju.”

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti