Vlada FBiH odobrila 300.000 KM za penzionisanje 60 radnika KTK Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije BiH je odobrila dodjelu dijela sredstava Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u ukupnom iznosu od 1.470.248,85 KM, namijenjenih za izmirenje dugovanja privrednih društava za neuplaćene doprinose za PIO zaposlenicima koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a nije im uplaćen radni staž.

Po tom osnovu, preduzeću KTK Visoko d.d. Visoko odobreno je 300.794,34 KM za 60 zaposlenika.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će s korisnicima sklopiti ugovore o dodjeli grant sredstava. Privrednim društvima koja zaključe ugovor, sredstva će biti uplaćena na račun Federalnog zavoda PIO, u skladu s dostavljenim popisima zaposlenika koji su stekli uslove i ostvarili pravo za odlazak u penziju, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.