Vlada Federacije BiH: Proizvođači pšenice oslobođeni obaveza iz 2013.

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada FBiH danas je izmjenom odluke Gradačcu povećala transfer za saniranje posljedica elementarne nepogode za 34.366,48 KM, a svi poljoprivredni proizvođači koji su sudjelovali u Programu sufinansiranja jesenje sjetve pšenice 2013. za potrebe Federalne direkcije robnih rezervi, oslobođeni su ugovornih obaveza za namirenje inputa koje su po Programu koristili kao sufinansiranje proizvodnje merkantilne pšenice.

– Ukupna vrijednost inputa od 598.608,95 KM bit će otpisana i Direkcija neće prisilnim putem tražiti njihovu naplatu, saopšteno je jučer iz Vlade.

Odobreno je i pola miliona KM federalnom Ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, za nabavku putničkih automobila za stopostotne RVI prve grupe, a isti iznos za iste namjene biće odobren i u 2015. Istom ministarstvu odobreno je 200.000 KM za sufinansiranje troškova završetka stambene zgrade za borce u Bihaću. Federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije odobreno je 150.000 KM za prevazilaženje problema blokade računa i nastavak provođenja plana konsolidacije firme Unis Pretis Sarajevo, a 60.000 KM Ministarstvu kulture i sporta za finansijsku podršku Narodnom pozorištu u Mostaru za izmirenje duga za neplaćene doprinose za 2009.

Dopunjene su i tri odluke vezane za liste lijekova, a kasarna Konjičkih brigada data je firmi Igman d.d. iz Konjica na privremeno petogodišnje korištenje bez naknade.

Mirsad Demirović imenovan je danas na četiri godine za direktora KPZ-a Bihać, a data je prethodna suglasnost Lutriji BiH za imenovanje Edhema Pašukana za generalnog direktora, također na period od četiri godine. Vlada je formirala i radnu grupu za pripremu plana hitnih, srednjoročnih i dugoročnih intervencija za otklanjanje posljedica šteta na područjima pogođenim poplavama i klizištima – predsjednik Jasmin Jaganjac, a članovi su Sulejman Alijagić, Miroslav Jurešić i Mahira Đikić-Filipović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.