Vlada ZDK-a odobrila prijem 100 policajaca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova i dala saglasnost Upravi policije MUP-a ZDK-a za prijem stotinu novih policijskih službenika.

Vlada se, na posljednjoj sjednici u oktobru, upoznala o informaciji o stanju popunjenosti policijskih službenika u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i zadužila ovo ministarstvo da pokrene proceduru prijema stotinu novih policijskih službenika u činu policajac, na način i u proceduri propisanoj Zakonom o policijskim službenicima ZDK-a.

U pripremi informacije i izvršenom analizom popunjenosti radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije utvrđeno je da, od ukupnog broja sistematizovanih 1.235 radnih mjesta, u Zeničko-dobojskom kantonu trenutno nedostaju 243 policijska službenika.

Istovremeno je analizirano brojno stanje starijih policijskih službenika, koji stiču uvjete za odlazak u starosnu penziju, kao i dosadašnja dinamika prijema policijskih službenika te zaključeno da će se broj upražnjenih radnih mjesta ubrzo znatno povećati.

Radi osiguranja kontinuiteta rada Ministarstva unutrašnjih poslova u ZDK-u i potrebe obavljanja posla, kao i dužine trajanja postupka prijema i obuke policijskih službenika, Uprava policije MUPZDK-a je u skladu sa zakonskom obavezom zatražila saglasnost za prijem novih policijskih službenika, koja je i odobrena zaključkom s redovne sjednice Vlada ovog kantona.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.