Vlasnik RK Vema odlučio: Parking iza Veme 2 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iza nekadašnje zgrade robne kuće Vema koja je u fazi rekonstrukcije pa sve do obdaništa i prostora ispred stare zgrade Metalgrađe i Veleprometa i do ulice Gorne Rosulje pretvoreno je u parking prostor uz uredno postavljenu obavijest da se radi o privatnom posjedu i da parking košta 2KM.

Kako će se ova najnovija odluka novog vlasnika RK Vema svidjeti mještanima i stanarima pomenutih naselja koji godinama koriste ovaj prostor kao besplatno parking mjesto, a što je bilo i prije rata saznat ćemo uskoro. Kao i način održavanja i čišćenja pomenutog prostora o čemu se do sada brinulo JKP “Visoko”.

Podsjećamo, robna kuća Vema prodata je 19.01.2015.godine. Ročište je počelo u 11.30sati i vrlo brzo završilo u 12.10sati, za svega četrdeset minuta. Sudija u ovoj za Visočane istorijskoj pravnoj stvari po čemu će ostati i zapamćen je bio Avdija Avdić. Izvršenju prodaje nepokretnosti prisustvovali su kao tražitelji izvršenja: punomoćnik Mehmed Vranac i punomoćnici u pridruženim predmetima: advokat Salih Lemeš, advokat Kemal Ganić, Almina Hadžić (advokat pripravnik kod advokata Zahida Hadžića) i Mustafa Skopljak (advokat pripravnik kod advokata Faruka Ćosovića). Kao predstavnik izvršenika prisutan je bio Vitomir Blagojević, zakon. zastupnik izvršenika.

Na ročištu su se pojavila tri potencijalna kupca.

– Suša Commerce d.o.o Visoko

– Pemium Group d.o.o Visoko

– Evropa Treid d.o.o Tešanj

U prvom krugu prodaje Suša Commerce je ponudio 1.870.000KM, Peminum Group – 1.835.000KM, Evrop Treid – 1.832.500KM. Odmah zatim u drugom krugu Preminum Group i Evropa Treid odustaju od kupovine, dok Suša Commerce nudi 1.900.000KM.

Proceduralno nakon 10 minuta Sud konstatuje da je najbolji ponuđač Suša Commerce i da postaje vlasnik nekretnine kč.br. 1649/1 Vema, poslovna zgrada u privredi 2224 m2 i zemljište uz privrednu zgradu 5.390 m2 upisana u zk.ul.br 5910 K.O. Visoko.

Više vijesti